Mijn winkelwagen

Sluiten
Wat zijn espresso bonen?

Wat zijn espresso bonen?

Het is u vast wel een keer opgevallen, op de ene zak staat koffiebonen en op de andere verpakking staat espressobonen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil of is er überhaupt wel een verschil? Wij, van De Laat Coffee, geven antwoord op deze mysterieuze vraag.


Het verschil tussen koffiebonen en espressobonen

Met een koffieboon wordt elke soort gebrande boon bedoelt die gebruikt kan worden voor elke soort koffie. Elke espressoboon is dus een koffieboon, maar niet elke koffieboon is een espressoboon.

Er zijn verschillende soorten koffiebonen:  

Licht gebrande bonen: deze boon heeft geen olieachtige glans en is het beste voor mild smakende soorten en witte koffie.

Medium gebrande bonen: deze boon is te herkennen aan zijn lichtbruine kleur en geeft een wat sterker smakende koffie.

Donker gebrande bonen: deze donkerbruine boon heeft een glanzend, olieachtig oppervlak.

Donker gebrande koffiebonen zijn meestal espressobonen. Donker gebrande koffiebonen hebben een volle, intense smaak die gepaard gaat met een lichte zure smaak. Espressobonen zijn het rijkst aan natuurlijke koffieoliën, die oliën zorgen voor de krachtige smaak van een perfecte espresso. Je kunt dus niet zomaar koffiebonen gebruiken om een espresso te maken. 
De espressobonen van De Laat Coffee zijn donker gebrand door middel van extra slow roast. Dit zorgt altijd voor een echte krachtige espresso die vol is van smaak.

Waarom espressobonen?

Om alles even samen te vatten zijn espressobonen dus gewoon koffiebonen die op een specifieke manier grebrand zijn. Deze manier van branden heeft invloed op de smaak van de koffieboon, deze koffieboon/espressoboon is het rijkst aan natuurlijke koffieoliën. Deze koffieoliën zorgen voor die rijke smaak die je gewend bent van een espresso.

De perfecte espresso heeft een volle, bittere en krachtige mondsmaak met een lage zuurgraad. Die perfecte espresso shot kan je dus alleen maken met espressobonen. Tuurlijk kun je met andere koffiebonen ook espresso zetten, maar de smaak zal dan nooit perfect zijn.


Wat zijn goede espressobonen?

Nu je een idee hebt welke koffiebonen je moet gebruiken voor de perfecte espresso, is het misschien tijd om deze kennis te testen. Koop vandaag nog de lekkerste espressobonen voor dé perfecte espresso!

Ga bijvoorbeeld voor de Espresso Italiona: extra slow roast zorgt voor de volle koffie smaak en krachtige afdronk.

Of kies de Espresso Belluno: Deze karakteristieke espresso geeft een intense smaak met een vleugje chocolade en karamel.

Bekijk hier alle koffie- en espressobonen van De Laat Coffee.