Mijn winkelwagen

Sluiten
Het groenste koffiebedrijf waar alles draait om kwaliteit en smaak

Het groenste koffiebedrijf waar alles draait om kwaliteit en smaak

In het Brabantse Nieuwkuijk is De Laat Coffee dagelijks aan het werk om de beste koffiebonen ter wereld naar hier te halen en de juiste blends samen te stellen. Het familiebedrijf van vader Rob en zoon Tom de Laat wil kennis en ervaring samen laten komen om zo de klanten te voorzien van de beste kwaliteitskoffie.

“Bij koffie gaat het om de smaak”, vertelt Tom. “Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het schenken van goede koffie is, maar ook wat daar allemaal bij komt kijken. Kwaliteitskoffie is één ding, maar daarbij komt in ons bedrijf de goede service en het persoonlijke contact ook nog eens bij.”

Vijf jaar geleden begon het avontuur van De Laat Coffee, waarbij de eerste twee jaar gebrand werd op gehuurd materiaal. Al snel groeide het bedrijf uit tot een volwaardig bedrijf dat zichzelf inmiddels het groenste koffiebedrijf van Nederland noemt. “Alles in ons pand is circulair, er liggen zonnepanelen op ons dak en we rijden met elektrische auto’s. Wij kunnen dus gerust zeggen dat we niet de grootste koffiebranderij zijn, maar wel de groenste!”

Premium horecazaken en particulieren

De Laat Coffee levert zowel aan bedrijven als particulieren. “Wij richtten ons vooral op premium horecazaken, waaronder het Apeldoornse Sizzles at the Park. Daarbij bieden wij het personeel gratis barista trainingen aan zodat zij weten hoe om te gaan met dit kwaliteitsproduct.

Het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe klanten gekregen, want ook thuis weten mensen inmiddels goede koffie te waarderen. Naast bedrijven kunnen particulieren dus ook zeker bij ons terecht. Dat kan ook via onze webshop waar ons aanbod aan koffie en koffiemachines is te vinden.”

“Wij importeren zelf en weten exact waar onze 100% gecertificeerde bonen vandaan komen. Hierbij letten wij op de hoogte van de plantage waarop de koffie is gegroeid, de grootte van de boon, het bereidingsproces van de groene boon en op het minimum aan toelaatbare defects per baal koffie. Wij doen geen concessies aan kwaliteit. Altijd hetzelfde aroma en smaak is ons doel.”

De verschillende soorten hoogwaardige, Arabica-koffiebonen die worden ingekocht worden gewassen op de plaats van herkomst en geïnspecteerd op defects. De bonen worden vervolgens bij De Laat Coffee nogmaals geïnspecteerd en ondergaan minimaal zeven selectieprocessen voordat ze worden verwerkt. “Kortom, wij verpakken totaal schone koffie.”

Kwaliteit, controle en zorgvuldige afwerking

Slow roast koffiebranden betekent bij dit bedrijf een brandproces van tussen de 16 en 23 minuten. Het lange brandproces is één van de belangrijkste kenmerken van Premium ‘de Laat’ koffie.

“Wij branden al onze koffiebonen als single origin, waardoor elke koffie optimaal tot zijn recht komt. Vervolgens wordt er een blend gecreëerd.” De Laat Coffee koelt zijn koffie met lucht nadat deze is gebrand, in plaats van met water wat gebruikelijk is in de koffie industrie. Hierdoor veroudert de koffie minder snel en behoudt het zijn smaak. Het rijpingsproces van de koffie duurt drie weken en vervolgens wordt de koffie verpakt met een aroma ventiel. Zo krijg je het mooiste, lekkerste en groenste kopje koffie dat je je maar kunt wensen.”