Over ons

Wij laten in ons familiebedrijf kennis en ervaring samenkomen om onze klanten te voorzien van kwaliteitskoffie. Persoonlijk contact en goede service vinden wij belangrijk. Wij zijn elke dag met veel plezier bezig om de beste koffiebonen uit de wereld naar hier te halen, de juiste blends samen te stellen met als uitgangspunt vers gebrande koffie bij onze klanten. Omdat het bij koffie om smaak gaat.

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het schenken van goede koffie is. Maar ook wat daar allemaal bij komt kijken.

Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk uit handen. Met als doel elke keer weer een heerlijke kop koffie. Koffie waar mensen voor terug komen.

Rob &  Tom de Laat

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel

Onze missie is niet om de grootste, maar de duurzaamste koffiebranderij te worden. Hieronder vertellen we u er meer over.

Wij kopen 100% geselecteerde koffiebonen die gekwalificeerd zijn volgens internationale coffee classifications. wij geven de voorkeur aan hooggelegen plantages waar handmatig alleen de rijpe, grote bonen geplukt worden. Ook het bereidingsproces van de geplukte koffiebessen en de verwerking van groene koffie is bepalend voor ons aankoopbeleid. Alleen de beste bonen zijn goed genoeg voor ons.

Sinds de oprichting van ons bedrijf blenden wij Premium Quality Coffee altijd op dezelfde wijze. Ondanks de constante veranderingen in prijzen en de schommelingen op de grondstoffenmarkten doen wij geen concessies aan kwaliteit. Altijd hetzelfde aroma en smaak is ons doel.

Deze methode van koffiebranden bestaat uit het verhitten van de koffie tot deze de temperatuur bereikt van 243 graden Celsius. Het brandproces duurt bij De Laat Coffee tussen de 16 en 23 minuten. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van Premium De Laat Coffee. Tijdens het branden verliest koffie tussen de 15 en 22% van zijn gewicht, terwijl het volume met ongeveer 60% toeneemt. Zijn kleur verandert ook van geelgroen naar donkerbruin. Suiker- en zuurgehaltes nemen af, terwijl het trigonelline en vetgehalte stijgen. Karamelisatie tijdens het roosteren zorgt dat de aroma’s meer en minder uitgesproken worden. Door tijd te nemen bij het branden van onze koffie, wordt elke boon optimaal geroosterd en komen de smaakeigenschappen naar boven.

De verschillende soorten hoogwaardige, Arabica-koffiebonen die wij inkopen, worden gewassen op de plaats van herkomst en geïnspecteerd op defects. De bonen worden vervolgens bij ons nogmaals geïnspecteerd en ondergaan minimaal 7 selectieprocessen voordat wij ze gaan verwerken. Kortom wij verpakken totaal schone koffie.

De Laat Coffee brandt zijn koffiebonen als single origin.
Hierdoor komt elke boonsoort optimaal tot zijn recht.
Vervolgens wordt er dan pas een blend gecreëerd.
Zo blijven alle specifieke smaaktonen overeind. Er ontstaat zo een prachtig smaakpalet in onze koffie.

De Laat Coffee koelt zijn koffiebonen met lucht, nadat deze zijn gebrand, in plaats van water wat gebruikelijk is. Het exclusieve luchtkoelingssysteem verzekert een optimale vochtigheidsgraad voor onze bonen. Hierdoor veroudert de boon minder snel en behoudt het zijn smaak. Tevens komt het de dosering per kop ten goede.

De koffiebranderij van De Laat Coffee brandt met biomassa en niet met gas. Onze koffieboon wordt met lucht gekoeld in plaats van water. Dit alles zorgt ervoor dat de optimale smaak behouden blijft en veel gas en water bespaard wordt. Zonnepanelen voorzien in onze volledige stroombehoefte en wat we overhouden leveren we terug aan onze energieleverancier als groene stroom. Warmtepompen regelen de temperatuur in onze branderij, die we circulair gebouwd hebben. Groener bestaat niet!

Het geheim achter de rijping blijft bij ons.

Voor onovertroffen zuiverheden en optimale versheid, verpakken wij onze koffie voorzien van een aromaventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat de verpakking kan ontgassen maar gesloten blijft voor toetreding van lucht van buitenaf.

Ons team:

Rob de Laat

Eigenaar

Stuur een mail!

Tom de Laat

Salesmanager

Stuur een mail!

Jet Mulders

Kwaliteitsmanager

Stuur een mail!

Oscar van de Leur

Finance en IT

Nancy van de Leur

Binnendienst

Pepijn van Iersel

Operationeel manager

Harvey Baaijens

Medewerker productie

Luuk Quaadvliet

Accountmanager

Stuur een mail!

Angela Figee

Binnendienst

Cas Jansen

Accountmanager

Stuur een mail!

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures