Mijn winkelwagen

Sluiten
Waarom is goede koffie op kantoor zo belangrijk

Waarom is goede koffie op kantoor zo belangrijk?

Ken je dat gevoel? Dat eerste bakje koffie op het werk? Even ontspannen en weer opladen. Heerlijk toch.

Je bent niet de enige, bijna driekwart van de Nederlandse werknemers drinkt koffie op het werk. Wij Nederlanders zijn echte koffiedrinkers en dat is geen slechte gewoonte.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat koffie drinken op het werk niet alleen leuk en lekker is, maar ook erg nuttig kan zijn. 

Waarom? Wij zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje!

 

 

1. Gezondheidsvoordelen van koffie

Als je regelmatig koffie drinkt, ongeveer 2 kopjes per dag, heeft dat effect op je gezondheid.

Koffie is gezond voor je hart, de cafeïne kan de gezondheid van de cellen rond de slagader en aders verbeteren en beschermt je dus tegen hart- en vaatziekten. 

Antioxidanten in koffie ontdoen het lichaam van bepaalde afvalstoffen. Deze afvalstoffen kunnen zorgen voor ontstekingen en obesitas. Het drinken van koffie heeft hier dus een positief effect op. Ook verlaagt het drinken van koffie de kans op diabetes type 2.

Uit onderzoek blijkt dat koffie meerdere leverziekten lijkt te verminderen, waaronder leverkanker en levercirrose.

Koffie verlaagt zelfs de kans op de ziekte van Parkinson.

Al met al heeft koffie behoorlijke gezondheidsvoordelen.

 

 

2. Koffie verhoogt de productiviteit

Bijna de helft van Nederlandse werknemers geeft aan productiever te zijn na het drinken van een kop koffie. Dat je je zo voelt bij het drinken van koffie komt door de cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je alerter bent, je kunt je beter concentreren en krijgt er energie van. Koffie is dan ook erg handig voor je middagdipje: een lekker bakje koffie en je kunt er weer tegenaan.

Daarnaast heeft koffie ook psychologische effecten, bij koffie en cafeïne denkt men vrijwel gelijk aan productiviteit. Zelfs alleen de geur van koffie kan voor een inspiratie boost zorgen. Misschien zit het tussen je oren maar dat maakt niet uit. Goede koffie draagt hoe dan ook bij aan de productiviteit op de werkvloer.

 

 

3. Koffie verbetert de werksfeer

Bij het koffieapparaat is een goede plek om even te socializen met je collega’s. Je vraagt hoe de verhuizing gaat of hoe de vakantie naar Spanje was. Je leert je collega’s op een andere manier kennen dan wanneer je met ze praat in werksfeer, dit zorgt voor een betere onderlinge band en een betere algemene sfeer. Ook krijgt men de kans om met collega’s te praten die ze normaal gesproken minder vaan spreken. Zelfs even een bakje koffie halen voor jou en je collega(‘s) is een leuke activiteit, mits de koffie op het kantoor goede koffie is.

De meeste mensen worden niet vrolijk van een koffieapparaat waar oploskoffie uitkomt en kiezen er daarom voor om koffie te halen bij een koffietentje, dat is dus een gemiste kans om te zorgen dat werknemers socializen met elkaar. Zorg daarom dat er echt goede koffie op het kantoor te krijgen is.

 

 

4. Goede koffie is het visitekaartje voor klanten

Je wil natuurlijk een heerlijke kop koffie kunnen aanbieden als je klanten op bezoek komen. Of het nou een bestaande klant of een potentiële klant is, dat maakt niet uit. Als je ze lauwe oploskoffie geeft komt dat natuurlijk niet professioneel over. Zeker bij potentiëlen klanten is een eerste indruk van groot belang.

 

 

De Laat Coffee op jouw kantoor

Ben jij het hier nou helemaal mee eens en vind je dat er betere koffie bij jou op het kantoor moet komen? Wij, van De Laat Coffee helpen jou maar al te graag. Neem contact met ons op en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen. Geniet van je koffie!