Mijn winkelwagen

Sluiten
Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

Als je regelmatig koffie drinkt, heb je je misschien wel eens afgevraagd waar koffie vandaan komt.

Wij, van De Laat Coffee leggen dit graag aan je uit.

In dit artikel vertellen we alles over de oorsprong van koffie en waar onze koffiebonen vandaan komen.

 

De oorsprong van koffie

Koffie werd als eerst ontdekt in Ethiopië. Volgens de legende is koffie ontdekt door een geitenherder genaamd Kaldi. Zijn geiten werden na het eten van bepaalde bessen erg opgewonden. Kaldi plukte een aantal van deze bessen en begon ze te koken. Er ontstond een bittere drank met een aparte en onbekende geur. Tijdens het drinken gaf deze drank een gevoel van voldoening en helderheid van geest.

 

Waar wordt koffie verbouwd?

De kwaliteit en smaak van koffie wordt beïnvloed door het klimaat waar de koffiebonen worden verbouwd. Als je denkt aan koffie dan denk je misschien wel aan Italië. Italianen zijn natuurlijk echte koffiedrinkers, maar zij zijn niet degene die de koffiebonen verbouwen.

Waar koffie dan wel wordt verbouwd? Koffie wordt verbouwd in landen rond de evenaar. Voor landen als Brazilië, Colombia, Guatemala, Ethiopië en Vietnam is koffie een belangrijk export product.

Er bestaan verschillende soorten koffiebonen. Je hebt de Arabica boon en de Robusta boon. De Arabica koffieboon komt vooral uit Zuid-Amerika, de Robusta koffieboon komt vooral uit Afrika en Azië.

Brazilië en Vietnam zijn veruit de grootste koffie producenten van de wereld.

 

Onze koffiebonen

Bij De Laat Coffee zijn de Arabica bonen en Robusta bonen. Alle koffiebonen zijn 100% geselecteerd op de beste kwaliteit voordat ze in onze melanges komen. Onze melanges komen uit van plantages uit Brazilië, Colombia, Ethiopië, Vietnam en Guatemala.

Zin in koffie? Ontdek de lekkerste koffiebonen hier.