Mijn winkelwagen

Sluiten
Robusta koffieboon

Robusta koffieboon

Robusta Koffieboon: Een Kijkje in de Wereld van de Sterkere Koffiesmaak

Robusta koffieboon is een type koffieboon dat vaak wordt beschouwd als de 'sterkere' smaak in vergelijking met de meer bekende Arabica koffieboon. Het is een populaire keuze voor koffieliefhebbers die houden van een krachtige smaak en energiek gevoel.

Robusta koffiebomen groeien meestal op lagere hoogtes en in warme, vochtige klimaten. Deze bomen produceren meer bonen dan Arabica bomen en zijn minder gevoelig voor ziekten en plagen, waardoor ze een lagere kostprijs hebben en gemakkelijker te kweken zijn. Dit maakt ze een populaire keuze voor commerciële koffieboeren.

De smaak van Robusta koffie is sterk en bitter, met een notige nasmaak. Het wordt vaak beschreven als een 'rokerige' smaak en is bekend om zijn krachtige koffiegeur. Deze koffie is ook rijk aan cafeïne en wordt daarom vaak gebruikt als basis voor espresso dranken en andere koffieproducten die extra energie bevatten.

De meeste koffie blends van De Laat Coffee bevatten alleen de Arabica boon. Echter verwerken wij 10% Premium Estate Robusta in onze espresso Italiano, dit zorgt het een krachtige afdronk en is ideaal voor de perfecte espresso!