Mijn winkelwagen

Sluiten
Perfecte cappuccino in 4 stappen

In 4 Stappen dé Perfecte Cappuccino

Het is heel eenvoudig om zelf de perfecte cappuccino te maken.  

In vier simpele stappen leggen wij uit hoe jij de lekkerste cappuccino maakt zoals je die bij de koffiebar krijgt.

 

Waaruit bestaat een cappuccino?

Een cappuccino heeft vaak een inhoud tussen de 150 en 180 ml en bestaat uit espresso, melk en melkschuim. Bij de traditionele cappuccino zijn de verhoudingen van deze 3 ingrediënten exact gelijk. Dat wil zeggen dat de kop gevuld wordt met 1/3e verse espresso, 1/3e warme melk en 1/3e melkschuim.

 

Het is belangrijk om bij bereiding van de cappuccino gebruik te maken van volle melk. Volle melk schuimt namelijk beter op en dit zorgt ervoor dat je een perfecte dikke schuimlaag op je cappuccino krijgt.

 

Benodigdheden:

  • Verse espresso
  • Volle melk
  • Melkkannetje
  • Koffiemachine met stoompijp

 

4 simpele stappen

Stap 1: Melk toevoegen

Giet de volle melk in het melkkannetje. Wees niet te zuinig met toevoegen, maar voeg ook niet meer toe dan maximum aangegeven. De melk zal namelijk gaan uitzetten zodra het opgeklopt wordt en je wil natuurlijk voorkomen dat het kannetje overstroomt.

 

Stap 2: Melk opschuimen

Warm het stoompijpje op door de stoomfunctie aan te zetten (dit duurt ongeveer 20 seconden). Zet de stoomfunctie even uit om de stoompijp in het kannetje met melk te hangen. Zet de stoompijp aan en beweeg het kannetje of houdt het kannetje schuin, zodat de melk kolkt. Het opschuimen van de melk is klaar wanneer de melk een temperatuur van 70 ℃ heeft bereikt. Zet de stoompijp uit en haal het kannetje weg, wanneer de melk volledig opgeschuimd is.

 

Stap 3: Espresso zetten

Zet een espresso in een kop die groot genoeg is voor de melk en de espresso. Pas de maling van de koffiebonen aan naar fijn en zet de sterkte van de espresso sterker dan je normaal gesproken zou doen. Zo creëer je de perfecte smaakbalans tussen de melk en de espresso.

 

Stap 4: Cappuccino afmaken

Tik een paar keer met het kannetje op het aanrecht, zodat het schuim naar boven komt en de warme melk naar beneden zakt. Wals de melk heen en weer om de grote luchtbellen uit de melk te verwijderen. Giet nu de opgeschuimde melk in de kop met espresso en geniet van je heerlijke cappuccino!

 

Benieuwd hoe de cappuccino van De Laat Coffee smaakt? Ervaar het zelf en bestel hier de bonen van De Laat Coffee.

 

Wil je eenvoudiger de perfecte cappuccino zetten? Dan is een volautomatische koffiemachine perfect voor jou! Hiermee zet jij met één druk op de knop een heerlijke cappuccino!