Mijn winkelwagen

Sluiten
Hoe Bewaar je Koffiebonen – 5 Belangrijke Tips!

Hoe Bewaar je Koffiebonen – 5 Belangrijke Tips!

Wij van De Laat Coffee doen er natuurlijk alles aan om de optimale smaak en kwaliteit van de koffie te realiseren.

Onze koffiebonen worden bijvoorbeeld luchtig verpakt en onze verpakkingen zijn voorzien van een aromafilter. Een aromafilter stabiliseert de overdruk in de verpakking. Door een aromafilter is mogelijk om de koffiebonen meteen na het branden te verpakken om de aroma en smaak optimaal te houden en de ultieme versheid te garanderen.

Maar wat kan je thuis doen om te zorgen dat die heerlijke smaak niet verloren gaat? Wij hebben 5 handige tips voor je!

 

1: Luchtdicht verpakken

Koffiebonen verliezen hun smaak door zuurstof, de koffiebonen nemen namelijk de luchtjes uit de omgeving op. Het is daarom erg belangrijk om de koffie uit de buurt te houden van bijvoorbeeld sterk geurend eten en de verpakking luchtdicht op te bergen.

 

2: In een bewaarbus

Koffiebonen is een natuurproduct en naast lucht heeft licht ook invloed op de smaak. Als je de koffiebonen bijvoorbeeld bewaart in een doorzichtige koffie bewaarbus, zorg dan dat de bus niet naast het keukenraam staat, dan gaat namelijk een deel van de smaak verloren. Bewaar de koffie dus op een donkere plek. De originele verpakking is uiteraard ook geschikt voor het bewaren van de koffie.

 

3: Koffiebonen invriezen

Men beweert dat je koffiebonen in de koelkast of in de vriezer kunt bewaren om de smaak langer te behouden, dit klopt echter niet. In de koffiebonen zitten smaakvolle oliën, deze zijn oplosbaar in water. De condens van het ontdooien en de vochtigheid (en sterke geuren) van de koelkast zorgen ervoor dat die smaakvolle oliën oplossen en dus niet in je bakje koffie terecht komen. Als het echt niet anders kan dan kun je koffie het best invriezen, het liefst alleen gemalen koffie of ongeopende verpakkingen.

 

4: Hoelang koffiebonen bewaren?

Als je de verpakking open hebt gemaakt maak de koffie dan zo snel mogelijk op, het liefst binnen twee weken. Rol of vouw de opengemaakte verpakking stevig dicht tot aan de koffiebonen, zodat er zo min mogelijk lucht bij de bonen komt.

 

5: Bonenreservoir niet te vol

Voor optimaal smaakbehoud kun je het best een kleine hoeveelheid bonen in het bonenreservoir van je koffiemachine doen. In het bonenreservoir kan namelijk gemakkelijk lucht komen waardoor de bonen sneller hun smaak verliezen.

 

Benieuwd naar de lekkerste duurzame koffiebonen? Klik dan hier.