Mijn winkelwagen

Sluiten
6 Handige Tips om ook Thuis de Lekkerste Koffie te Zetten

6 Handige Tips om ook Thuis de Lekkerste Koffie te Zetten

Je wil natuurlijk het liefste elke dag kunnen genieten van de heerlijke koffie van je favoriete koffiezaak, maar kan dat? Kun je thuis koffie zetten die net zo lekker smaakt als die van je favoriete locatie?

Ja, dat kan zeker! Zeker nu er steeds meer koffiezaken zijn die hun eigen koffiebonen ook aan particulieren aanbieden. Zo kun je thuis aan de slag met de kwaliteit koffiebonen die daar ook gebruikt worden.

In dit artikel geven wij handige tips over hoe je thuis net zo’n lekkere bak koffie zet als bij jou favoriete koffiezaak.

 

De smaak

Of de koffie die jij thuis zet ook daadwerkelijk zo lekker smaakt als de koffie van jouw favoriete koffiezaak hangt van verschillende dingen af. Allereerst natuurlijk met welke koffiebonen jij de koffie bereidt. Er zijn enorm veel verschillende soorten koffiebonen.

 1. Informeer welke aroma en blend je zojuist ervaren hebt in het koffiezaakje, zodat je erachter komt wat jouw favoriete koffieboon.
 1. Daarnaast speelt de koffiemachine die gebruikt wordt een rol. In een koffiezaak hebben ze natuurlijk de beste machines staan, die de beste resultaten leveren. Gelukkig kunnen we veel van deze machines tegenwoordig ook als particulier bestellen en dus ook thuis gebruiken.
 1. Verwarm het kopje voordat je de koffie inschenkt voor, dit zorgt voor de ultieme smaakbeleving!

 

De uitstraling

Wanneer een kop koffie goed geserveerd wordt smaakt het nog beter. Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat je een heerlijke kop koffie op een mooie manier kunt serveren.

 1. Zorg allereerst voor een mooie kop en schotel, kwaliteit koffie verdient namelijk een mooie presentatie. Bij iedere soort koffie; cappuccino, latte macchiato, lungo of espresso hoort een passende kop en schotel. Wanneer de koffie in het juist glas geserveerd wordt laat je de gezette koffie helemaal tot zijn recht komen.
 1. Verder kun je altijd iets extra’s toevoegen voor bij de koffie, zoals; suikersticks, creamersticks, melkcups, lekkere koffiekoekjes of nougat toevoegt worden op het schoteltje, waardoor de koffie een stuk professioneler lijkt en automatisch lekkerder smaakt. Bovendien is het zo iedere keer weer een feestje op het koffieschoteltje!

   

  Neem de tijd

  1. Als je de koffie hebt gezet, is het belangrijk om echt even de tijd te nemen voor dat lekkere kopje koffie. Zo geniet je optimaal van de smaak en geur en ervaar je de rust die je ook in een koffietentje ervaart.